U përdor për të regjistruar lëvizjet e policisë, Apple heq përfundimisht aplikacionin!

10/10/2019 10:26

Apple ka hequr një aplikacion që kanë shfrytëzuar protestuesit në Hong Kong për të regjistruar lëvizjet e policisë dhe përdorimin e gazit lotsjellës, duke thënë se aplikacioni ka shkelur rregullat e kompanisë.

Sipas Apple, aplikacioni, HKmap.live, është “shfrytëzuar në një mënyrë që ka rrezikuar zbatuesit e ligjit dhe banorët”. Apple e ka kundërshtuar edhe më parë këtë aplikacion, që shfrytëzon të dhëna nga protestuesit në vendin e ngjarjes. Mirëpo vendimi për ta larguar atë nga lista e aplikacioneve ka ardhur pasi Apple ka thënë se “shumë përdorues të shqetësuar” kanë kontaktuar kompaninë.

“Ne kemi bërë verifikime me Zyrën për Siguri Kibernetike të Hong Kongut dhe Zyrën për Krime Teknologjike dhe kemi zbuluar se aplikacioni është shfrytëzuar për të sulmuar policët”, ka thënë Apple.

Në deklaratë është thënë edhe se “keqbërësit e kanë përdorur këtë aplikacion për të viktimizuar banorët në zonat në të cilat kanë njohuri se nuk ka shumë zbatim të ligjit”. Mediat shtetërore kineze patën kritikuar nga fillimi vendimin e kompanisë amerikane për të shtuar në listën e saj këtë aplikacion.

Për Apple, Kina përbën një treg të madh si për shitje, ashtu edhe për prodhim të produkteve të saj. Prodhimi i produkteve të kësaj kompanie lidhet në mënyrë të drejtpërdrejtë ose jo me 3 milionë vende të punës në Kinë. Vetëm në çerekun e fundit të viti, Apple ka shitur produkte në vlerë të 9.61 miliardë dollarëve në territorin kinez, duke përfshirë Tajvanin dhe Hong Kongun.

 

Top Channel