Angela Merkel i fashiti shpresat e Boris Johnson-it.

Një burim thënë se një marrëveshje Brexit është “thelbësisht e pamundur” pas një telefonate midis kryeministrit dhe Angela Merkel.

Boris Johnson dhe kancelarja gjermane folën më herët për propozimet që ai i paraqiti BE – por burimi tha që ajo bëri të qartë se një marrëveshje bazuar në to ishte “jashtëzakonisht e pamundur”. Adam Fleming i BBC tha se ekzistonte “skepticizëm” brenda BE-së që zonja Merkel do të kishte përdorur një gjuhë të tillë.

Dhe zyrtari i lartë i BE paralajmëroi Mbretërinë e Bashkuar kundër një “loje të gabuar të fajit”. Presidenti i Këshillit Evropian Donald Tusk i dërgoi një cicërimë publike z. Johnson, duke shkruar: “Ajo që është në diskutim nuk është duke fituar ndonjë lojë të marrë me faj. “

Top Channel