Oktoberfesti, festivali me famë botërore që e ka origjinën nga Mynihu, festohet nga më shumë se 6 milionë persona çdo vit, nga vende të ndryrshme, të cilët mblidhen në Gjermani, nëpër tenda, për të konsumuar birrë, për të dëgjuar muzikë e për të kërcyer.

Rreth 7 milionë litra birrë konsumohen në total, ndërkohë që festivalit i bashkohen çdo vit e më shumë VIP-a, (si Usain Bolt dhe Arnold Schwarzenegger sivjet).

Festivali i parë i birrës u organizua në vitin 1810 për të shënuar martesën e mbretit Ludvigu i Parë me princeshën Terezë Saks-Hildburgenhausen.

Që atëherë është bërë një festeival i madh që ka marrë vëmendje botërore.

FOTO GALERI
1/22

Top Channel