Protesta në Hong Kong: Qyteti kujton ‘një nga ditët e tij më të dhunshme’

02/10/2019 08:33

70 vjetori i sundimit të Partisë Komuniste në Kinë ishte “një nga ditët më të dhunshme dhe kaotike të Hong Kongut”, ka thënë shefi i policisë së qytetit.

Një protestues 18-vjeçar u qëllua në gjoks me një plumb atë ditë. Protestuesit – disa të armatosur me bomba benzine dhe predha të tjera – luftuan me policinë në disa pjesë të Hong Kong-ut.

Në total, 104 persona u dërguan në spital dhe 180 u arrestuan.

Shefi i policisë Stephen Lo tha se 25 oficerë u plagosën. Në ditët që çuan deri në përvjetorin, tensionet ishin të larta në Hong Kong, e cila gjithmonë sheh protesta në Ditën Kombëtare.

Këtë vit, megjithatë, Hong Kong ka pasur katër muaj protesta të nxitura nga ndryshimet e propozuara në një projekt-ekstradim.

Megjithëse ndryshimet janë braktisur, trazirat kanë vazhduar, duke u zgjeruar në kërkesa për një demokraci më të madhe.

Top Channel