Është në fakt jashtë sezoni pasi ndodh në kulmin e verës dhe nën temperatura të larta, në Kopenhagën, por kjo nuk i ka penguar më shumë se 150 babagjysha nga i gjithë globi, të mblidhen për kongresin e 62 botëror të Santa Klausëve këtë javë.

Eventi nisi të hënën dhe pa Shën Nikolasë që nga Japonia e El Salvadori të mbërrinin në Danimarkë. Konventa mbahet në periferinë e kryeqytetit danez, Bakken, parku më i vjetër në botë i argëtimit.

Kjo javë do të jetë e mbushur me performanca në qiell të hapur, festa e madje edhe një vrapim me pengesa për Santa  Klausët. Kongresi mbahet çdo vit që nga 1957, dhe ka si qëllim të garantojë që kris kringëllat janë aktivë edhe në muajt e verës.

Top Channel