Katër fëmijë ngarkuan grepa peshkimi dhe morën para në një makinë 4×4 dhe udhëtuan për rreth 900 km në të gjithë Australinë.
Të tre djemtë dhe një vajzë – të gjithë 10-14 vjeç – u gjetën të sigurt në qytetin e New South Wales të Grafton të dielën.

Ata ishin larguar nga Gracemere, në Queensland, gjatë fundjavës. Një prej fëmijëve i kishte shkruar një shënim familjes, ku i thoshte se po largohej. Makina 4×4 i ishte vjedhur një prej prindërve të fëmijëve. Mëngjesin e së dielës, rreth 140 km nga udhëtimi i tyre, fëmijët u ndalën në një stacion karburanti për të vjedhur benzinë.
Një punonjës i tha të përditshmes Sydney Telegraph se videoja e sigurisë e kishte filmuar makinën teksa ecte normalisht, përpara se dikush të dilte për ta mbushur me karburant.
“Ai ishte me të vërtetë i shkurtër. Shikoni ai mezi madje arrin dritaren”, tha stafi i stacionit të shërbimit. Pasi policia i gjeti, tha se nuk mund të ngrinte ndonjë akuzë sepse në fakt nuk ka vepër penale në këtë aventurë të çmendur dhe rrezikshme. Vogëlushët do të merren në pyetje në prani të prindërve.

Top Channel