Sekretari i Jashtëm Jeremy Hunt po nis një orvatje të re për të ndaluar marrëveshjen bërthamore të Iranit duke zgjidhur dhe lehtësuar tensionet në Gjirin.

Z. Hunt do të takojë ministrat e jashtëm të BE në Bruksel për të ngritur shqetësime rreth Iranit pasi ai është duke shkelur disa nga angazhimet e tij.

Marrëveshja, e cila përfshin Iranin që kufizon aktivitetet bërthamore në këmbim të lehtësimit të sanksioneve ekonomike, “ngeci” pas tërheqjes së SHBA në 2018.

Ajo vjen në mes të tensioneve të larta pasi Britania e Madhe kapi një tankist iranian të naftës.

Të shtunën, zoti Hunt tha se cisterna, e ndaluar nga Royal Marines më parë këtë muaj, mund të lirohet nëse MB është e garantuar se nafta që mbante nuk është për Sirinë.

Top Channel