Në kampin e përqendrimit në Bergen-Belsen në Gjermani, 50,000 të burgosur vdiqën brenda 5 vjetësh, duke përfshirë Anna Frank dhe motrën e saj Margot. 35.000 vdiqën nga tifoja në pesë muajt e parë të vitit 1945.

Për shkak të paraburgimit në këtë vend torturimi, 13.000 burra të tjerë vdiqën pasi u çliruar  nga kampi pas vitit 1945: të gjithë ish-të burgosurit ishin shumë të sëmurë ose të kequshqyer për t’u shëruar.

I lindur si një kamp për të burgosurit e luftës, shpejt u bë nën komandën e SS në një kamp përqendrimi tradicional ku vdiqën mijëra burra, gra dhe fëmijë. I ndarë në dy seksione kryesore, kampi i banimit (Aufenthaltslager) dhe kampi i burgimit (Häftlingslager), të rrethuar me tela me gjemba. Në kamp ​​të burgosurit u ndanë më tej sipas kombësisë dhe u izoluan nga njëri-tjetri.

Megjithëse nuk kishte dhoma gazit, të burgosurit u prekën nga tifo, tuberkulozi, urisë dhe u torturuan. Më poshtë do t’ju tregojmë një sërë fotografish të ashpra dhe dramatike, të papërshtatshme për mendjet më të ndjeshme, të cilat dëshmojnë për mizoritë e përjetuara dhe të vuajtura nga mijëra njerëz. Për të mos mbyllur sytë, në mënyrë që të mos harrosh atë që njeriu është në gjendje të bëjë.

FOTO GALERI
1/16

Top Channel