Një ekspert i ligjeve detare në krye të diplomacisë greke; lista e plotë e kabinetit qeveritar

08/07/2019 20:13

Kryeministri i ri i Greqisë, Kyriakos Mitsotakis, ka publikuar emrat e ministrave të kabinetit qeveritar, pas fitores që siguroi dje në zgjedhjet parlamentare.

Në postin e ministrit të Jashtëm është emëruar Nikos Dendias, ekspert i ligjeve detare dhe ish-ministër i Mbrojtjes dhe ish-ministër i Drejtësisë. Ai ka lindur në Korfuz në vitin 1959 dhe është diplomuar për Juridik në Universitetin e Athinës, ndërsa studimet master i ka kryer për Ligjet Detare në Universitetin e Londrës.

Ministër i Mbrojtjes është emëruar Nikos Panagiotopoulos dhe në postin e ministrit të Financave është emëruar Christos Staikouras.

Kryeministër

Kyriakos Mitsotakis

Zv.kryeministër

Panagiotis Pikrammenos

Ministër shteti

George Gerapetritis

Zëdhënës i Qeverisë

Stelios Petsas

Ministër i Financave

Ministër: Christos Staikouras

Zv.ministër: Apostolos Vesyropoulos

Zv.ministër: Theodoros Skylakakis

Zv.ministër: George Zavvos

Ministër për Zhvillimin dhe Investimet

Ministër: Adonis Georgiadis

Zv.ministër: Yiannis Tsakiris

Zv.ministër: Christos Dimas

Zv.ministër: Nikos Papathanassis

Ministër i Jashtëm

Ministër: Nikos Dendias

Alternate: Miltiadis Varvitsiotis

Zv.ministër: Costas Frangoyiannis

Zv.ministër: Antonis Diamataris

Ministër për Mbrojtjen e Qytetarëve

Ministër: Michalis Chrysochoidis

Alternate: Giorgos Koumoutsakos

Zv.ministër: Lefteris Economou

Ministër për Mbrojtjen

Ministër: Nikos Panagiotopoulos

Zv.ministër: Alkiviadis Stefanis

Ministër për Edukimin dhe Çështjet Fetare

Ministër: Niki Kerameus

Zv.ministër: Sofia Zacharaki

Zv.ministër: Vassilis Digalakis

Ministër për Punën dhe Çështjet Sociale

Ministër: Yiannis Vroutsis

Zv.ministër: Panagiotis Mitarakis

Zv.ministër: Domna Michailidou

Ministër për Shëndetësinë

Ministër: Vassilis Kikilias

Zv.ministër: Vassilis Kontozamanis

Ministër për Mjedisin dhe Energjinë

Ministër: Costis Hatzidakis

Zv.ministër: Gerasimos Thomas

Zv.ministër: Dimitris Economou

Ministër për Kulturën dhe Sportin

Ministër: Lina Mendoni

Zv.ministër: Lefteris Avgenakis

Ministër i Drejtësisë

Ministër: Costas Tsiaras

Zv.ministër: Dimitris Kranis

Ministër i Brendshëm

Ministër: Panagiotis Theodorikakos

Zv.ministër: Theodoros Livanios

Zv.ministër: Theodoros Karaoglou

Ministër për Politikat Digjitale

Ministër: Kyriakos Pierrakakis

Zv.ministër: Georgios Georgantas

Zv.ministër: Grigoris Zarifopoulos

Ministër për Infrastrukturën dhe Transportin

Ministër: Kostas A. Karamanlis

Zv.ministër: Yiannis Kefaloyiannis

Ministër për Transportin e mallrave dhe Politikat e ishujve

Ministër: Yiannis Plakiotakis

Ministër i Zhvillimit Bujqësor dhe Ushqimit

Ministër: Makis Voridis

Zv.ministër: Costas Skrekas

Zv.ministër: Fotini Arabatzi

Ministër i Turizmit

Ministër: Haris Theocharis

Zv.ministër: Manos Konsolas

Top Channel