Pothuajse 800,000 banorë në tre qytete të Japonisë janë evakuuar nga shtëpitë e tyre për shkak të rrezikshmërisë së lartë, si pasoj e shirave të rrëmbyeshëm.

Qyteti i Kagoshimës, Krishima dhe Aira, në prefekturën e Kagoshimës në ishullin e Kyushut janë larguar nga shtëpia e tyre për në një vend më të sigurt.

Kryeministri Shinzo Abe ka lajmëruar banorët që të ndërmarrin hapa për sigurinë e jetës së tyre.

Sinoptikantë të motit konfirmojnë se shirat kanë qenë të një dendësie prej 1000mm në ishullin Kyushu që prej të premtes.

Priten reshje të tjera të një dendësie 350mm, këtë të enjte që do të pasojë, por në disa zona mendohet që të jetë më e lartë, deri në 80mm në orë.

Në përditësim …

Top Channel