Parlamenti i Tajvanit është bërë i pari në Azi që ka legalizuar martesën e të njëjtit seks pas një votimi të premten.

Në vitin 2017, gjykata kushtetuese vendosi që çiftet e të njëjtit seks kishin të drejtë të martoheshin ligjërisht.

Parlamentit iu dha një afat kohor prej dy vjetësh dhe iu kërkua të kalonin ndryshimet deri më 24 maj.

Ligjvënësit debatuan për tri ligje të ndryshme për të legalizuar sindikatat e të njëjtit seks – më progresive të të cilave u miratuan.

Qindra mbështetës u mblodhën jashtë ndërtesës në kryeqytetin e Taipei për të pritur vendimin historik.

Top Channel