Presidenti i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker, në një intervistë për gazetën hungareze HVG, tha se ka mundësi që dimensionet e grupimeve politike në Parlamentin e ardhshëm Europian të ndryshojnë dhe kjo do të ketë një reflektim mbi përbërjen e institucioneve.

”Entuziastët e nacionalizmit të çmendur do të duhet të paguajnë një çmim mbi pasojat që do të vijnë nga nacionalizmat”, shtoi ai.

“Unë i respektoj kombet, nuk mund të ndërtojmë një BE kundër vullnetit të kombeve, por mund të ndërtojmë vlera kundër nacionalizmit, pasi keni nevojë për patriotizëm të shëndetshëm dhe ne e kemi atë”, përfundoi ai.

Top Channel