Dekriminalizimi, mblidhet Këshilli i Mandateve

04/03/2016 11:25

Këshilli i Mandateve është mbledhur për amendamentet për dekriminalizimin para se të nisë seanca parlamentare.

Sipas PD-së, palët nuk kanë rënë darkod për dy pika, ndërsa të enjten negociatat mes Oerd Bylykbashit dhe Taulant Ballës kanë vijuar deri vonë.

Një vendim i Kuvendit dhe formulari i vetë deklarimit janë dy pikat që kanë pasur më shumë kundërshti.

Top Channel mësoi se këto dy pika janë pjesë e projektvendimit që duhet të miratojë Parlamenti dhe kanë të bëjnë me vënien në lëvizje të titullarëve të institucioneve dhe Prokurorisë, përkatësisht për të verifikuar të dhënat e vetëdeklarimit dhe për të vlerësuar të dhënat penale, që vijnë nga jashtë vendit.

Top Channel