Dëmtimi i pyjeve në Europë po rritet ndjeshëm. Një ekip shkencëtarësh evropianë thanë se ndryshimet klimatike janë “motori i vërtetë i rritjes së këtij shqetësimi”.

Zjarret si edhe prerja e drurëve janë bërë të zakonshme në Spanjë dhe Portugali.

Ekspertët pyjorë shtuan se vazhdimi i ndryshimeve klimatike do vazhdojë të lërë ndikim në pyjet e Evropës dhe ata nuk kanë asnjë zgjidhje për këtë çështje.

Top Channel