McFaul “i shqetësuar” për Krimenë

08/03/2014 00:00

Ish-ambasadori amerikan në Rusi, Michael McFaul, ka thënë se është
“thellësisht i shqetësuar” për mundësinë që forcat ruse të pushtojnë
pjesët lindore dhe jugore të Ukrainës.

McFaul, i cili ka lënë postin e ambasadorit në Moskë më 28 shkurt, ka thënë se mundësia e një pushtimi të tillë “është e vogël”, porse ai është shumë i shqetësuar për këtë sepse “pasojat negative të një ndërhyrjeje të mëtejshme të Rusisë në Ukrainë, janë jashtëzakonisht të larta”.

McFaul po ashtu ka thënë se shanset për zgjidhjen e konfliktit në Krime përmes diplomacisë “janë të pakta”.

Top Channel