Në Kepin e Rodonit, ndodhen disa nga monumentet më të rëndësishme. Aty ndodhet Kalaja e Skenderbeut dhe kisha e Shëna Ndout.

Ato ndodhen ne pjesen me skajore te bregdetit te Durresit dhe tani jane lehtesisht te vizitueshme pas ndertimit te nje aksi te ri rrugor. 5.6 kilometra te gjate nga fshati Shetaj i Durresit dhe qe perfundon prane Kishes se Shena Ndout. Rruga eshte nje investim i Fondit Shqiptar te Zhvillimit si pjese e projekteve per zonat me potencial te larte ne turizem.

Rruga e re kalon pranë Kishës së vjeter të Shën Ndout, një objekt i rëndësishëm kulti në zonë i cili frekuentohet jo vetëm nga besimtarët e zonës por edhe më gjerë.

Top Channel