Trupi i njeriut, molekula, baktere e viruse

04/06/2013 00:00

Dihet tashmë që trupi i njeriut përmban molekula, baktere e viruse, por asnjëherë më parë imazhet e këtyre të fundit nuk vijnë si këtë herë, të zmadhuara 10 milion herë dhe në 3D.

E nisim me imazhin e parë; stereocilla, një formë e modifikuar e molekulës që gjendet në tre zona të trupit njerëzor, njëra prej të cilavë në pjesën e poshtme të veshit.

Në foton e dytë 3D është kapur imazhi i membranës së një virusi, në brendësi të trupit të njeriut.

Fotoja e tretë është proteina kinesine, pjesë e grupit të proteinave motor.

Foto e katërt: qelizat staminale hematopoietike. Nga këto qeliza është origjina e të gjitha qelizave të tjera të gjakut.

Fotoja e pestë. Një virus që infekton dhe riprodhohet në një bakter.

Top Channel