Nisur nga vlerat e larta të biodiversitetit të zonës, Komuna Ulëz me
ndihmën e Institutit për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri dhe me
mbështetjen financiare të Ambasadës Amerikane në Tiranë shpalli me
vendim të Këshillit të Qarkut Dibër, krijimin e “Parkut Natyror Rajonal
Ulez”.

Parku natyror Rajonal ka nje siperfaqe prej 4.206 ha, ku pjesen kryesore e zene siperfaqet me pyje dhe perfshin dy liqenet, ate te Ulzes dhe te Shkopetit, si zona te rendesishme per konservimin e biodiversitetit, por gjithashtu edhe potencialin e madh per zhvillimin e ekoturizmit.

Parku perfshin edhe nje komunitet lokal te gjalle dhe aktiv, duke siguruar nje pervoje te veçante per vizitoret e shumte te tij. Pas ketij aktiviteti ne sheshin e qytezes se Ulzes u zhvilluar nje panair me gatime tradicionale dhe me pas nje aktivitet nga Qendra Kulturore Burrel.

Top Channel