Voskopoja turistike, tërheqëse për pushuesit

16/03/2012 00:00

Voskopoja është një prej fshatrave, ku kultura, tradita dhe peizazhi
unifikohen në mënyre harmonike për t’i dhënë asaj vlera turistike të
përhershme.

Në çdo stinë të vitit, fshati i cili ndodhet 18 km larg Korces mbetet resurs i pashtershem turistik. Vlerat artistike dhe arkitektonike te servirura ne kishat e shumta te fshatit jane te pasura me imazhe te pikturave murale e ikonave, qe shpalosin para turisteve fshatin, i cili dikur qendronte ne listen e qyteteve me te rendesishme te Ballkanit.

Madheshtia natyrore e ketij vendi ku pyjet ngjajne me nje strehez ka bere qe monumenteve relike qe i mbijetuan kohes perhere e me teper të rriten shifrat e admiruesve te pasurise kulturore. Infrastruktura favorizuese per te shkuar deri atje ben qe dita te kaloje pa u ndjerë duke shetitur, duke bere ski, por edhe duke vizituar fshatin e njohur per qyteterimin e vjeter. Voskopoja eshte e njohur, perveç te tjerash, edhe per kulturen e pasur me kuzhinen e cila ofron nje larmi ushqimesh bio per turistet.

Voskopoja ofron per turistet ne cdo stine te vitit jo vetem bukuri natyrore, por edhe vlera unike qe fshihen ne germadhat e objekteve te vjetra, qe bartin kulture dhe dije shekullore.

Top Channel