Muhedini: Greqia të kërkojë ndjesë për krimet

18/11/2011 00:00

Komuniteti cam vijon përpjekjet për sensibilizimin e opinionit botëror
për këtë çëshje. Në universitetin ‘Kean’ në SHBA është mbajtur një
konferencë shkencore për cështjen çame.

I ftuar në këtë konference ishte Presidenti i Nderit i Partise per Drejtesi, Integrim dhe Unitet, Tahir Muhedini.

“Ne presim që Greqia të kërkojë jo vetëm ndjesë për atë që ka bërë, por presim edhe zgjidhje të cështjes çame”, tha Muhedini.

Konferenca shkencore u organizua nga organizata shqiptaro-amerikane “Çameria” në bashkëpunim me Institutin e të Drejtave te Njeriut, ku moren pjese studiues te ceshtjesh çame mes tyre edhe gazetari i njohur britanik dhe lektor ne Akademine Mbreterore te Mbrojtjes, James Pettifer.

Top Channel