Assange do të ekstradohet në Suedi

02/11/2011 00:00

Themeluesi i Wikileaks, Julian Assange ka humbur betejen e apelit kunder
ekstradimit nga Britania ne Suedi lidhur me akuzat per krime seksuale.

Gjykata e Larte ne Londer vendosi te mbeshtese vendimin e mehershem ne favor te ekstradimit. Megjithate, beteja ligjore e Julian Assage duket se nuk ka mbaruar. Avokatet e tij deklaruan se kane ndermend ta dergojne ceshtjen ne gjykaten supreme te vendit dhe kane 14 dite ne dispozicion per ta bere kete.

Australiani 40-vjecar i mohon akuzat e perdhunimit dhe agresionit seksual, per te cilat pretendon se jane te motivuara politikisht. Jashtë gjykatës, themeluesi i faqes elektronike Wikileaks e kritikoi procesin dhe e quajti te padrejte faktin qe po mbahet nën arrest shtëpie, kur mbi të nuk shte ngritur padi.

Telashet e Assange nuk mbyllen me drejtesine suedeze. Edhe autoritetet amerikane po hetojnë mundësinë e akuzave kundër tij për nxjerrjen e mijëra dokumenteve diplomatike sekrete.

Top Channel