Një robot për të ndihmuar fëmijët të ecin

14/07/2011 21:15

Për herë të parë përdoret për fëmijët roboti që të ndihmon të ecësh.

Ngjarja ka ndodhur në Itali, pranë spitalit pediatrik “Bambino Gesù” në Santa Marinella (Romë).

Roboti quhet ReWalk dhe është një exoskeleton, ose thënë ndryshe një lloj “tute mekanike” që u jep mundësinë atyre që kanë humbur këmbët të ngrihen në këmbë dhe të ecin.

Top Channel