Nxehet moti, arrin 40 gradë temperatura

09/07/2011 14:30

Një verë e nxehtë pritet të jetë kjo në të gjithë vendin. Gjate diteve
te ardhshme termometri do te shkoje deri ne 40 grade celsius. Sipas meteorologeve te
Forcave Ushtarake, rritje do të ketë me te pakten 4 deri ne 5 grade
celsius ne gjithe vendin.

Ne keto dite te nxehta rekomandohet qe te evitohen levizjet ne rruge gjate oreve te pikut, si dhe te konsumohen  ushqime te lehta dhe fruta. Mjeket sqarojne se cdo njeri duhet te marre deri ne 2 litra uje per te evituar dehidratimin dhe duhet qe te evitohet konsumimi i pijeve alkoolike. Po ashtu nuk duhet te kryhet aktivitet fizik gjate oreve me te nxehta te dites.

Nje pike e rendesishme eshte edhe mbajtja e veshjeve te lehta e me ngjyre te hapur, si dhe vendosja e syzeve dhe kapeleve.

Top Channel