Obeziteti, më shumë rrezik nga tumori

07/06/2011 13:45

Mbipesha dhe obeziteti përfaqësojnë një faktor të fortë për lindjen e
tumoreve dhe një faktor që përkeqëson ecurinë e pacientëve që kanë pasur
një kancer.

Alarmi është lëshuar nga specialistë të mbledhur në Çikago.

“Mbipesha, një tregues i masës trupore superiore ndaj normës, shton me 20% rrezikun e gjeneruar nga prekja e tumorit”, bëjnë të ditur ekspertët.

Top Channel