Italia akuzon Gaddafi-n për zbarkimet

19/04/2011 18:35

Pas mbërritjes së 700 klandestinëve në ishullin italian të Lampeduzës fshihet dora e kolonelit Muammar Gaddafi, deklaroi Ministri i Jashtëm i Italisë, Franco Frattini.

Sipas tij, Roma zyrtare do të ketë shumë shpejt në dorë prova të ofruara nga qeveria e përkohshme e kryengritësve, e cila siguron se Gaddafi po vë në jetë kërcënimet e tij për të destabilizuar Europën me emigrantët e paligjshëm dhe trafikun e qënieve njerëzore.

Fluksi i emigrantëve ka krijuar një krizë në Bashkimin Europian, me Francën që ka shpallur të pavlefshme lejet e përkoheshme italiane, edhe pse midis dy shteteve ekziston marrëveshja e lëvizjes së lirë.

Top Channel