Afrikë e Jugut, testohet vaksina kundër HIV

19/04/2011 17:20

Afrika e Jugut do të nisë eksperimentimin e një sasie vaksinash kundër “sëmundjes së shekullit”, HIV-AIDS.

Vaksina është italiane dhe eksperimenti mundësohet nga bashkëpunimi i Institutit Italian të Larte të Shëndetësisë dhe Departamentit Kombëtar të Shendetësisë në Afrikën e Jugut.

Në eksperiment do të marrin pjesë 200 persona të moshave 18-45 vjeç. Objektivi parësor i studimit është vlerësimi i imunogenicitetit, ose thënë ndryshe: aftesisë për të stimuluar një përgjigje imunitare ndaj vaksinës.

Top Channel