Japoni, vret veten në moshën 102-vjeçare

14/04/2011 10:30

Një japonez 102-vjeçar është vetëvrarë sepse ishte i tmerruar nga ideja e evakuimit nga fshati i tij që ndodhej 40 km larg centralit të Fukushimës.

Sipas mediave japoneze, i moshuari ka vrarë veten të martën pasi qeveria njoftoi zgjerimin e zonës së evakuimit, zonë e cila përfshiu edhe fshatin Itate ku jetonte 102-vjeçari.

Në Itate ishin regjistruar vlera radioaktiviteti më të larta se norma menjëherë pas datës 11 mars, kur Japoina u godit nga tërmeti dhe cunami shkatërrues.

Top Channel