Gabimi në përkthim sikletos Vatikanin

14/04/2011 17:40

Një gabim në përkthimin e një libri të ri të katekizmit u shndërrua në problem të madh për Vatikanin, raportuan sot disa media ndërkombëtare.

Libri i sapobotuar synon të edukojë të rinjtë katolikë në të gjithë botën dhe atje përfshihen të dhëna të rëndësishme edhe rreth edukatës seksuale.

Midis 527 pyetjeve dhe përgjigjeve, ishte përfshirë edhe një pikë ku argumentohej nëse mund të përdoreshin kontraceptivë për të penguar shtatzanitë e padëshiruara.

Për befasinë e të gjithë katolikëve në libër thuhej po, ndërsa dihet se qëndrimi i Vatikanit është tërësisht kundër përdorimit të mjeteve që mund të pengojnë krijimin e jetës.

Reagimi që ngjalli gabimi detyroi Selinë e Shenjtë të dilte në një sqarim publik dhe të theksonte se ishte bërë një gabim përkthimi në 13 gjuhët që ai ishte botuar.

Si rrjedhojë, Vatikani vendosi që të hiqte të gjithë publikimet nga tregu.

Top Channel