FB ndihmon kujtesën e të moshuarve

10/04/2011 12:40

Mbi 1 milionë e gjysmë të moshuar kanë një profil në FB dhe janë 1 milionë të tjerë të cilët mbajnë lidhjet me të afërmit e tyre nëpërmjet Skype apo shikimit të videove të nipërve të tyre në Youtube.

Sipas një studimi të kryer në Itali, kjo gjë sjell efekte pozitive tek personat mbi 65 vjeç.

Qëndrimi të paktën një orë në ditë në FB ka një efekt pozitiv mbi kujtesën sepse e stimulon atë. Gjithashtu bën mirë për shëndetin sepse rrjeti social ngre humorin.

Studimi del në përfundim se përdorimi i rrjeteve sociale ul stresin, ankthin dhe i ndihmon të moshuarit të krijojnë lidhje shoqërore.

Top Channel