7 vjet pa shkuar në punë, paguhej rregullisht

21/02/2011 11:35

Një punonjës kinez paguhej rregullisht prej shtatë vitesh, edhe pse nuk kishte shkuar asnjë ditë të vetme në punë.

Historia befaseuse se një 55-vjeçari të quajtur Jiang Jinxiang, u publikua gjatë ditës në një të përditshme kineze.

Ai ishte punësuar në vitin 2003 në një vend pune publik, në Longyan, një qytet i ndodhur në provincën e Fujianit. Ai merrte pagën prej 89 muajt, por nuk ishte paraqitur kurrë në punë.

Sipas tij, ai nuk kishte marrë një vërtetim për nisjen e punës dhe nuk ishte informuar as gojarisht për diçka të tillë, ndërsa mendonte se paga që merrte vazhdimisht ishte një dëmshpërblim për shkarkimin nga puna e tij e mëparshme.

Jinxiang, jo vetëm që merrte rregullisht pagën, por në këto vite, ai kishte marrë edhe rritje të vazhdueshme, për shkak të “paraqitjes” së mirë në punë.

Nga 800 juan që përfitonte në vitin 2003 (rreth 89 euro), paga e tij aktuale kishte shkuar në 2 600 juan, ose 290 euro. Ndonëse mund të duket pak, falë çmimeve tepër të ulta në vend, një pagë mesatare konsiderohet ajo e 1 100-1 200 juanëve në muaj.

Mungesa e transparencës në librat e pagave të administratës publike ka qenë prej kohësh një objekt akuzash në Kinë. Në vitin 2006, në provincën e Chongqing-ut, u zbuluan 3 mijë punonjës qeveritarë, që pothuajse nuk shkonin kurrë në punë.

Top Channel