Spahiu: Hetim ndryshimit të kombësisë

17/02/2011 20:00

Nënkryetari i Këshillit të Lartë të Drejtësisë, Kreshnik Spahiu ishte në qytetin e Vlorës, në një takim me gjyqtarët e këtij qarku.

Ashtu si dhe në Korcë e Gjirokastër, Spahiu ka rimarrë cështjet e dala me ndryshimin e kombësisë me vendim gjykate.

Ai ka vlerësuar qëndrimin e mbajtur nga gjyqtarët e Vlorës në lidhje me kërkesat për ndryshim të kombësisë.

“Gjykata e Vlorës masivisht ka kundërshtuar dhe rrëzuar kërkesat për ndryshim kombësie. Kërkesat e pranuara janë të papërfillshme. Po inspektojmë cdo vendim që lidhet me ndryshimin e kombësive. Janë aplikuar disa standarte dhe ju keni parë që në disa raste janë bërë cudira, si rasti i një vëllai e një motre, që gjykata njërin e la shqiptar dhe tjetrin e bëri grek”, ka deklaruar Spahiu.

Spahiu ka përmendur inspektimet që janë bërë në gjykata në lidhje me vendimet për ndryshim kombësie.

Top Channel