Kush mund të jetë shkaku që do sjellë vdekjen tonë (herët apo vonë)?

“National Safety Counil”, një organizatë amerikane e shëndetit publik, ka përpiluar një listë me shkaqet kryesore të vdekjes në botë.

Ja dhe renditja e plotë, duke filluar nga shkaku më pak i mundshëm:

18. Të goditesh nga rrufeja (1 mundësi në 81701)
17. Të vdesësh nga pickimi i grerëzave apo bletëve (1 në 62950)
16. Të vdesësh nga furtuna (1 në 51199)
15. Të vdesësh nga vapa e madhe (1 në 6174)
14. Të vdesësh nga një plumb “qorr” (1 në 5981)
13. Të vdesësh nga një aksident ajror (1 në 5862)
12. Të vdesësh në një aksident me biçikletë (1 në 4147)
11. Të vdesësh nga shpërthimi i një zjarri (1 në 1235)
10. Të mbytesh (1 në 1073)
9. Të vdesësh në një aksident me motor (1 në 802)
8. Të vdesësh në një aksident me makinë (1 në 623)
7. Të vritesh nga një goditje me armë zjarri (1 në 300)
6. Të biesh nga lartësitë (1 në 184)
5. Të helmohesh aksidentalisht (1 në 139)
4. Të vdesësh nga një plagë që i ke shkaktuar vetes (1 në 115)
3. Të vdesësh nga infarkti (1 në 28)
2. Të vdesësh nga tumori (1 në 7)
1. Të vdesësh nga një sëmundje e zemrës (1 në 6)

Top Channel