Urdhër-arrestet, jehonë në mediat e huaja

23/01/2011 19:05

Koorporata britanike e transmetimeve BBC vazhdon së raportuari rreth zhvillimeve më të fundit në Shqipëri duke e vënë theksin në artikullin e sotëm në mos ekzekutimin nga policia të gjashtë fletë arresteve lëshuar nga prokuroria për punonjësit e gardës.

“Shqipëria lëshon fletëarresti për pjestarët e gardës”. Ky është titulli i artikullit rreth kërkesës së prokurorisë shqiptare për arrestimin e 6 drejtuesve të gardës.

“Tre persona u qëlluan për vdekje jashtë selisë së kryeministrit Berisha të premten” shkruan BBC. Artikulli vijon duke iu referuar pamjeve të transmetuara në televizionet e Tiranës. BBC duke iu referuar këtyre pamjeve, raporton se imazhet  e transmetuara tregojnë se të shtënat vinin nga brenda godinës së kryeministrisë.

Artulli BBC-së sqaron se akuzat e ngritura për drejtuesit e gardës kanë të bëjnë me “tejkalim të kompetencave”.

Gjithashu kjo media britanike thekson se tashmë këto fletë arresti të lëshuara nga prokuroria nuk janë ekzekutuar ende nga policia. Kronologjia e asaj që ndodhi të premten është vijimi artikullit ku citohen deklaratat e zotit Berisha i cili fajësojn opozitën.

“Tensioni në Shqipëri u rrit pasi Ilir Meta njëri prej aleatëve më të të rëndësishëm të kryeministrit Berisha dha dorëheqjen javën e shkuar  si i akuzuar për korrupsion” shkruan BBC.

“Shqipëria është njëri prej vendeve më të varfra në Europë” rikujton BBC.
Shpresat e këtij vendi për t’iu bashkuar Bashkimit Europian janë të vështira dhe për momentin kanë mbetur në vendnumëro pasi ende nuk ka provuar se faza e tranzicionit ka mbaruar dhe një demokraci funksionale është në zbatim.

Lajmi për lëshimin e urdhër-arresteve ndaj 6 anëtarëve të Gardës së Republikës është pasqyruar gjërësisht edhe nga CNN që i ka kushtuar një vëmendje të vecantë edhe retorikës politike të ashpër që po shoqëron vendin pas protestës të së premtes.

Top Channel