Pronat në Kukës, nis regjistrimi elektronik

17/01/2011 08:25

Një projekt i financuar nga Banka Botërore bën të mundur nisjen e fushatës më të madhe në Kukës, që lidhet me pronat dhe regjistrimin e tyre sipas një sistemi të ri elektronik.

Zyra e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme e Kukësit ka nisur këtë fushatë pak ditë para Vitit të Ri dhe siç tregojnë drejtues të saj, do të përfshijë regjistrimin e pronave në tri zona kadastrale.

Falë këtij financimi të BB nëpërmjet projektit për administrimin dhe menaxhimin e tokës, për një periudhë relativisht të shkurtër, brenda vitit 2011, pas mbledhjes së dokumentacionit, përgatitjes së hartave treguese dhe kartelës së pasurisë së paluajtshme do të regjistrohen rreth 10 mijë prona.

Top Channel