Cmimi i ilaceve, Jakaj kundër INSTAT

12/08/2010 16:45

Cmimi i barnave ka pësuar rënie me 20 deri në 25 %. Kështu deklaron drejtori i Qendres se Kontrollit te Barnave Besnik Jaku, i cili hedh poshte deklarimet  e INSTAT per shtrenjtim te barnave.

Sipas Jakajt efekti i uljes eshte ndjere ne treg, por cmimet mund te luhaten si pasoje e blerjes se se ilaceve me euro dhe shitjes me leke.

Jakaj tha se gjate kontrolleve  te ushtruara jane ndeshkuar 12 subjeket farmaceutike te cilat kane rezultuar me shkelje.

Persa u perket abuzimit me cmimin e ilaceve nga farmacistet, drejtori i Qendres se Kontrollit te Barnave sqaron se kur medikamenti shoqerohet me pulle ateherë cmimi eshte i vendosur ne te, ndersa produkte te kompanive te ndryshme farmaceutike kane cmime te ndryshme.

Top Channel