Turqia: Hetimi i incidentit nga OKB-ja

14/06/2010 14:55

Turqia vazhdon të ndjekë një politikë të ashpër me Izaelin pas incidentit në afërsi të Gazas ku humbën jetën 9 shtetas turq, pjesëtarë të një anijeje humanitare.

Ankaraja zyrtare shprehet se nuk ka besim në një komision hetimi për atë që ndodhi në 31 maj. Këtë deklaratë e bëri ministri i Jashtëm, Ahmet Davutoglu.

Turqia kërkon që komisioni i hetimit të udhqhiqet nga OKB dhe jo nga një grup juristësh izraelitë dhe ndërkombëtarë.  

Top Channel