Turqi-Rusi, pakt në fushën bërthamore

08/06/2010 12:50

Turqia dhe Rusia kanë nënshkruar sot në Stamboll një marrëveshje bashkëpunimi në fushën bërthamore.

Lajmin e bëjnë të ditur agjencitë turke, sipas të cilave marrëveshja parashikon mbi të gjitha shkëmbimin e informacioneve mbi impiantet atomike.

Gjithashtu, në të përfshihet edhe bashkëpunimi në sektorin e rregullimit të licensave operative, si dhe mbikëqyrja dhe mbrojtja nga radioaktiviteti i energjisë bërthamore.

Top Channel