Levan, punetoret bllokojne kantierin

22/05/2010 20:15

Drejtuesit e nje kompanie nenkontraktore ne ndertimin e rruges Levan-Vlore jane zhdukur pasi kane marre parate dhe kane mbi 5 muaj pa paguar punetoret.

Kjo eshte arsyeja qe punetoret thone se kane bllokuar kantierin e punimeve duke mbajtur peng edhe makinerite.

Kjo firme ka marre nga firma alpine qe ka fituar edhe tenderin, 3 milione euro dhe eshte larguar.

Nderkohe detyrimi prej rreth 700 milione eurosh qe ajo ka ndaj punetoreve nuk eshte shlyer.

“Une personalisht kam rreth 4500 euro per te marre. Kam pasur kontakte te vazhdueshme me ta dhe gjithmone mashtrojne. Derisa ne te marrim te gjithe detyrimet qe na ka firma, do te qendrojme ketu”, eshte shprehur nje prej banoreve.

“Jemi genjyer, kemi bere greva dhe perfundimisht leket nuk kane ardhur akoma”, theksoi nje tjeter punetor.

Top Channel