Spanja, shkurtim me 5% rrogave të shtetit

12/05/2010 17:25

Spanja do të shkurtojë rrogat e punonjësve të sektorit publik me 5% gjatë këtij viti dhe do t’i ngrijë ato në 2011-ën.

Lajmin e ka bërë të ditur kryeministri Zapatero, i cili ka sqaruar se masat janë një përgjigje ndaj kërkesave të ministrave të Financave të BE për një kufizim të bilancit.

Sipas kryeministrit, kjo kërkesë është bërë pas hartimit të paketës anti-krizë për të risjellë besimin tek tregjet.

Mes objektivave të qeverisë spanjolle është edhe shkurtimi i raportit deficit/GDP në nivelin 9.3 përqind brenda këtij viti dhe në 6.5% vitin e ardhshëm, nga 11.2% që ka qenë në 2009-ën.

Top Channel