Zgjedhjet në Irak, fiton Allawi

26/03/2010 21:50

Komisioni Qendror Zgjedhor irakian ka bërë të ditur se “Iraqiya”, lista e ish-kryeminmistrit irakian Iyyad Allawi, ka fituar zgjedhjet e 7 marsit.

Duke bërë shumën e qendrave vendore provincë më provincë rezulton se lista e Allawi ka fituar në 91 poste vendore ndaj 89 te kryeministrit ne ikje Nuri al-Maliki.

I dërguari special i Kombeve të Bashkuara në Irak, Ad Melkert, i ka cilësuar zgjedhjet të besueshme dhe ka fituar të gjitha palët të pranojnë rezultatin.

Top Channel