Proteste per autostraden ne Frakull

13/03/2010 17:00

Rreth 100 banore te fshatrave Ade dhe Sheq Musalalaj, te ne komunen Frakull ne rrethin e Fierit, protestuan per rreth nje ore gjate mesdites se te shtunes duke bllokuar punimet qe po kryhen per ndertimin e autostrades Levan-Tepelene.

Shkak eshte mospagimi i vleres se tokes se shpronesuar qe ka zene autostrada. Banoret thone se qe prej disa muajsh duhet te kishin mare shumen e te hollave per shpronesimin e tokes.

Por burime nga institucioni i prefektit te qarkut u shprehen se diten e hene do te behet inspektimi i zones ku po ndertohet autostrada, me qellim njohjen me shqetesimet dhe problemt e ketij komuniteti.

Banoret thone se do te pershkallezojne protestat  deri ne greve urie nese nuk plotesohen kerkesat e tyre te ligjshme. Nga ndertimi i autostrades preken me shume se nje mije familje te cilat ende nuk jane shpronesuar.

Top Channel