Ruci zgjidhet drejtues i grupit te PS-se

02/03/2010 15:10

Grupi parlamentar i Partise Socialiste ashtu sic ishte paralajmeruar ka zgjedhur si kryetar te saj Gramoz Rucin. (UPDATE)

Votimi ku kane marre pjese 55 deputete eshte zhvilluar i fshehte me kuti ku zoti Ruci ka marre 100 perqind te votave.

Ne mbledhjen e grupit parlamentar dhe ne votim kane munguar deputetet e levizjes per mendim ndryshe ne partine socialiste Ben Blushi, Andis Harasani, Marko Bello dhe Kastriot Islami pervec Arben Malajt i cili ka marre pjese rregullisht si ne mbledhjen e kryesise ashtu edhe ne mbledhjen e grupit e me pas ne procesin e votimit. vec tyre per arsye te ndryshme nuk kane marre pjese ne votim as deputetet Pandeli Majko, rudina seseri, fidel ylli dhe ilir Bejtaj.  

“Grupi parlamentar i Partisë Socialiste zgjodhi përmes votimit të fshehtë edhe Kryetarin e Grupit Parlamentar. Në mënyrë unanime, me 55 vota pro, asnjë votë kundër dhe asnjë abstenim, grupi parlamentar i Partisë Socialiste zgjodhi zotin Gramoz Ruçi Kryetar”, u shpreh Eltar Deda, kryetar i Komisionit te Zgjedhjeve.

Mbledhja e grupit parlamentar socialist nuk ka marre ende nje vendim edhe per zevendesit e Gramoz Rucit por alternativat me te mundshme duket se jane dy figura te tjera me eksperience brenda selise roze Pandeli Majko dhe Erjon Brace.

Top Channel