HRW: Drejtesia ne Kosove, deshtim

25/01/2010 12:35

Ne raportin vjetor te saj, Organizata JO Qeveritare, Human Rights Watch cileson drejtesine ne Kosove si deshtimin me te madh.

Ky raport nxjerr ne pah ate qe e quan deshtimin e perpjekjeve te pakushtezuara te Institucioneve te Kosoves ne mbrojtjen e te drejtave te minoriteteve. Human Rights Watch vlereson se mungesa e nje marreveshjeje nderkombetare per statusin vazhdon te pengoje perpjekjet per mbrojtjen e te drejtave te njeriut te qytetareve te Kosoves. 

Megjithe energjine dhe optimizmin qe solli vendosja e EULEX-it, sistemi gjyqesor vazhdon te pjesa me e dobet e Institucioneve te Kosoves sipas HRW.

Organizata vlereson se misioni evropian duhet te verw prioritete ne ceshtjet qe kane te bejne me protestat e dhunshme te 2004 si dhe zhvillimin e nje strategjie qe do trajtonte nje numer te madh te dosjeve qe jane trasheguar nga UNMIK-u.

Top Channel