Ashton: Ballkani, brenga e BE-se

25/01/2010 08:35

Perfaqesuesja e larte e Bashkimit Europian per siguri dhe politike te jashtme, Catherine Ashton, ka deklaruar se Ballkani mbetet brenge e BE-se dhe vecanerisht Bosnja.

“Jam e shqetesuar se si te sigurojme qe ardhmeria e Bosnjes te jete ne BE”, ka thene Ashton. Ajo shtoi se “mbeshtetja e BE-se per komunitetet ne Bosnje duhet te jete e tille qe ato te gjitha te jene te suksesshme”.

Ashton theksoi se pervec temes se Haitit dhe temave tjera globale, ne takimin e pare qe ka pasuar me sekretarin e pergjithshem te OKB-se, Ban Ki Moon, ka folur edhe per situaten ne Ballkan dhe BeH.  

Top Channel