Jep doreheqjen Zamir Shtylla

30/12/2009 15:55

I vendosur ne qender te vemendjes gati nje vit me pare pas sulmeve te politike te kryeministrit, ish-kreu i hetimeve per ceshtjen e Gerdecit, Zamir Shtylla jep doreheqjen nga detyra si prokuror nepermjet nje kerkese te dorezuar kreut te akuzes, zonjes Ina Rama.

Doreheqja e Shtylles eshte pranuar nga Prokurorja e Pergjithshme e cila ja ka percjelle kerkesen per t’u dekretuar edhe nga presidentit te vendit.

Ish-drejtori i Kontrollit te Hetimit dhe Ndjekjes Penale  thote ne kerkesen e tij se eshte sulmuar politikisht dhe po keshtu eshte ulur qellimisht ne detyre, pavaresisht ekperiences prej 30 vjetesh ne organin e akuzes.

Sipas tij ai nuk e gjen me veten ne prokurori e per kete dorehiqet per t’ju kushtuar nje tjeter sektori avokatise.

Gjate debateve te projektligjit per pastertine e figures dhe ne te njejten kohe qe ai drejtonte hetimet per tragjedine e Gerdecit, Shtylla u akuzua nga kryeministri si persekutor ne regjimin komunist.

Menjehere pas ketyre sulmeve Shtylla la grupin hetimor te Gerdecit dhe u transferua si prokuror i thjeshte ne rrethin e Elbasanit.

Reagimi i vetem i Zamir Shtylles gjate ketyre muajve ka qene nje leter publike ku pohonte se kishte qene nje prokuror i perkushtuar si gjate viteve 90 edhe pas 90 dhe se kishte drejtuar hetime te rendeishsme si ai ndaj bandes se Aldo Bares dhe te disa ish-bllokmeneve mes te cileve edhe arrestimi i Nexhmije Hoxhes.

Top Channel