Londer, 17 vjet burg falsifikuesve shqiptare

17/12/2009 21:00

Pas prostitucionit dhe tregetise se lendeve narkotike, falsifikimi i pasaportave eshte nje tjeter aktivitet i jashteligjshem ku jane perfshire grupet kriminale shqiptare ne Britanine e Madhe.

Pavaresisht goditjes se disa grupeve falsifikatoresh shqiptare ne te shkuaren, nga operacioni “Maksim”, qe heton krimet e te huajve ne Angli, perseri te tjere individe shqiptare perfshihen ne kete biznes fitimprures.

Pas nje survejimi disa mujor operacioni “Maksim” shkaterroi nje grup falsifikatortesh shqiptare, duke i prangosur ata mesditen e dates 6 Prill 2009.

Sipas policise, ata kishin fituar mijera paund nga ndertimi nje labotratori ne veri te Londres. Dy mije pasaporta boshe, karta plastike boshe ku hidhen te dhenat e siguracionit personal, patenta britanike dhe europiane, printera perfshire fotografi te porositesve te psaportave false u kapen ne shtepine e Valmir Gjoshit.

Se bashku me Ismail dhe Andi Haskon ata kishin ndertuar nje rrjet sekseresh nga te cilet merrnin porosite. Dy prej seksereve te kapur te ketij grupi ishin shtetas algjeriane.

Ismail Hasko dhe Valmir Gjoshi jane denuar mesditen e se enjtes nga gjykata e krimeve Wood Green Croen Court me nga 6 vite burg, Andi Hasko me 5 vjet, ndersa dy algjerianet Malik Cherad 4 vjet e 6 muaj dhe Abdi Ali 14 muaj burg.

“Denimi i dhene ketij grupi te sofistikuar kriminal dergon nje mesazh te qarte tek ata te cilet ndertojne laboratore falsifikimesh. Ne nuk do ta tolerojme kete sjellje kriminale duke i arrestuar dhe vene perpara drejtesise”, tha detektiv Clive Strong qe hetoi kete grup kriminal.

Top Channel