Vlore, shoferet e mauneve ne proteste

16/12/2009 08:35

Shoqeria e Transportit Internacional ka protestuar dje per dy ore ne ambientet e Portit te Vlores.

Te gjithe drejtuesit e mauneve, te cilet dalin jashte shtetit per qellime tregtie, kane bllokuar levizjen dhe perpunimin e mjeteve ne port me pretendimin se mungesa e trageteve qe transportojne maunet e tonazheve te larta po u shkakton deme te medha ekonomike.

Shoferet shprehen se i kane kerkuar Ministrise se Transporteve, qe linja e trageteve ku marrin maune te jete 5 here ne jave, por kerkesa e tyre nuk eshte marre parasysh. Ata ankohen se rrine me dite te tera ne radhe, deri sa te vije trageti qe merr vetem 10 maune.

Organizatoret kane kercenuar se do te hidhen ne greve totale, duke paralizuar punen ne Portin e Vlores nese nuk marrin pergjigje pozitive per kerkesen e tyre.

Top Channel