Reshjet mbushin liqenet

12/12/2009 15:10

Reshjet e dendura te diteve te fundit kane vene ne gadishmeri Ministrine e Ekonomise dhe tre operatoret e Prodhimit dhe trasmetimit te energjise, OST, OSSH dhe KESH per riparimin e defekteve qe mund te krijohen ne zonat veriore te vendit per shkak te shtimit te reshjeve.

“OSSH,OST dhe KESH kane leshuar urdhera te rendshem dhe kane shperndare disa qindra milione leke prane filialeve ne pikat veri dhe verilindore ne vend. Veprimet jane bere qe per cdo rast ta kemi situatet nen kontroll”, tha Prifti.

Ministri deklaron se situata energjitike ne vend eshte pozitive dhe gjate muajve te ardhshem nuk do te kete kufizime te energjise.

“Rezervat energjitike i kemi aq sa nuk i kemi patur ne keto 10-15 vitet e fundit. Kemi 1 miliarde kwh energji rezerve”, siguroi Prifti.

Lidhur me nderprerjet e energjise elektrike per disa ore gjate mengjesit, gjate ketyre diteve, Prifti tha se nuk jane kufizime por nderprerje per shkak te punimeve qe po behen per ndertimin e linjes 400 kilovolt Tirane-Mal i Zi. Nderkaq per te njejten arsye, u paralajmerua serish nderprerje te energjise elektrike per diten e hene per rreth 2 ore gjate mengjesit.

Top Channel