Braun e Sarkozi, deklarate te perbashket

10/12/2009 12:20

Per te shuar te gjitha fjalet per nje perplasje mes Frances dhe Britanise per ceshtjen e financave europiane, dy lideret Gordon Braun dhe Nikolas Sarkozi kane dale me nje deklarate te perbashket per reformat urgjente ne tregjet financiare.

Lajmet per nje perplasje dolen menjehere pas emerimit te nje francezi si komisioner per sherbimet e brendeshme financiare ne bashkimin europian.

Dy udheheqesit thone se perparesi duhej t’i jepej vendosjes se nje takse globale per shperblimet qe u jepen bankiereve.

Dy udheheqesit mendojne se e papranueshme qe taksapaguesit te mbulojne koston e deshtimit te bankave, por te mos prefitojne nga suksesi i tyre.

Top Channel