Energjia, konfindustria: Rritja e cmimit rrit koston

04/12/2009 08:55

Kur kane mbetur edhe 10 dite nga vendimi i ERE-s per te ndryshuar tarifat e energjise elektrike, reagimet e bizneseve po behen gjithnje e me te forta.

Plani i OSSH per ta rritur çmimin deri me 44 per qind rrezikon shume ndermarrje ne vend, duke pasur koston e larte, mungesen e shitjeve, e deri ne mbyllje aktiviteti.

Institucioni qe mbron interesat e bizneseve industrialiste ne vend deklaron hapur se eshte kunder rritjes dhe u sugjeron paleve te ndiqet shembulli i vendeve te tjera qe ul tarifat per bizneset.

Me te drejtperdrejte jane treguar tregtaret e vegjel, te cilet paralajmerojne protesta ne rast se miratohet nje rritje e tille e fatures se energjise elektrike.

Per Konfindustrine ky shtrenjtim do te reflektohej direkt mbi kostot e prodhimit vendas, duke i bere ato me pak te konkurrueshme ne raport me mallrat e importit.

Rrjedhimisht me pak shitje, probleme likuiditeti deri ne shkurtime te vendeve te punes apo falimentime te ndermarrjeve.

“Duhet pare eksperienca e vendeve te tjera, ku çmimi i energjise per biznesin eshte ulur dhe jo rritur”, u shpreh Gjergj Buxhuku, administrator i Konfindustrise.

Top Channel